El puzle de les hores

ser pare o mare, treballar i no morir en l'intent

La doble jornada: ens van vendre “una moto”?

cuinar1Parlant amb una amiga que treballa al sector del comerç, que té dos fills en edat escolar i un horari de mil dimonis, em sorprèn que encara no morin la meitat de les dones d’un infart en plena joventut. L’horari és demencial: de 9.30 a 13.30 h i de 16.45 a 20.45 h. Això, sí, li permet portar els nens a escola al matí, pot veure’ls a l’hora de dinar (els recull l’àvia) i els porta a escola a les 15 h. Ja els torna a veure al vespre. Ha de fer sopars, dinars de l’endemà, potser posar una rentadora, etc… Normalment, de camí cap a la feina a la tarda fa la compra de les viandes més urgents -la compra grossa la fa el seu marit els dissabtes, que ella també hi treballa) Com que el seu home arriba molt cansat a casa als vespres, amb prou feines col·labora amb les tasques de la casa o de la cura dels fills. Ella renta, planxa, cuina…. El que no sé és quan dorm!

Total: es queixa de l’alliberació femenina i de la incorporació al món del treball, i s’està plantejant de ser mestressa de casa únicament. Diu que deixar de guanyar el “magnífic” salari que guanya a la botiga compensarà el que es gasta en cangurs i, en un futur pròxim, en psiquiatres i potser en advocats per divorciar-se de seguir d’aquesta manera.

Permeteu-me que sigui una mica dolenta amb totes i amb tots. Ja compartiu les tasques de la casa de forma igualitària? Per què algunes dones encara fan servir expressions com “el meu marit m’ajuda a fer la feina de casa”? Com que m’ajuda? No és una cosa dels dos? Per què és una reponsabilitat única i exclusiva de la dona i, en tot cas, és l’home el que ajuda?…. No sé, surfejant per la xarxa he trobat una campanya molt maca de l’Instituto Municipal de formación y Empleo de l’Ajuntament de Granada que diu coses com: “Los machos no planchan, los hombres sí” que m’ha agradat molt.

Anuncis

Single Post Navigation

One thought on “La doble jornada: ens van vendre “una moto”?

  1. Hola! moltes felicitats per la feina del bloc!
    M’agrada llegir els teus escrits!
    Ànims ! i molta sort!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: