El puzle de les hores

ser pare o mare, treballar i no morir en l'intent

El nou calendari escolar, a qui beneficia?

Estem aquests dies immersos en el debat sobre els canvis que proposa Educació d’avançar l’inici del curs escolar una setmana, o dues, i fer una setmana de vacances escolars al febrer, o al novembre… De reaccions, n’hi ha de tots colors. Als pares i mares, d’entrada, ja els hi va bé que les criatures comencin una mica abans l’escola. A ningú se li escapa que les vacances d’estiu són massa llargues i la dificultat que té per a les famílies conciliar tants dies sense escola.
Però, d’entrada, hem de pensar què és el millor per als nens. Segurament tenir aquest descans entre trimestres, com es fa a d’altres països europeus, té una lògica: els trimestres són massa llargs potser i van cansats. I a tots ens semblaria just allargar el curs durant el mes de juny, sense jornada intensiva. Però realment els nostres nens i nenes es “fregeixen” a les escoles perquè al juny ja fa molta calor i no hi ha aire condicionat… sembla una obvietat, però no estaria bé invertir també en la millora de condicions de les escoles perquè no estiguin com “pollets”?

Tinc al cap també algunes qüestions:
1- No seria millor revisar la qualitat del nostre sistema educatiu? Estem a la cua d’Europa pel que fa al nivell dels nostres alumnes. Potser caldria mirar, d’entrada, com millorar aquestes hores lectives que ja hi són (entenc que no sempre quantitat va lligada a la qualitat) Sincerament, aquest tema em preocupa molt més que el calendari.
2- Ja hi ha qui expressa un sentiment (una mica d’enveja) si els mestres ja treballaven des de l’1 de setembre, això vol dir que tindran una setmana més vacances al febrer?
3- Les empreses estaran obertes a flexibilitzar els horaris i les vacances laborals per a poder coincidir amb aquests nous calendaris escolars?

I, com a mare, només puc pensar una cosa: a mí no em varia res, si fins ara necessitava algú o alguna activitat per a tenir la meva filla els dies laborals de setembre que no hi ha escola, ara hauré de trobar algú o alguna activitat per a tenir la meva filla la setmana de vacances de febrer (o de novembre, o la que sigui).

Anuncis

Single Post Navigation

2 thoughts on “El nou calendari escolar, a qui beneficia?

  1. Al meu parer, està bé i està malament. Bé perquè s’intenta que els nens tinguin un descans en el segon trimestre, que potser és massa llarg, però malament perquè no va acompanyat d’altres mesures diguem conciliadores. Tens raó quan dius que hem de canviar una setmana per una altra (els pares que treballem) però no hem de mirar malament als mestres per això, oi?

  2. marlobato on said:

    Tens raó, Míriam, el primer que s’ha de pensar és el bé dels nens i nenes. I pel que fa als mestres, potser se m’ha interpretat malament, però no volia dir que jo els miri malament, en aquest tema no hi entro, volia dir que segur que hi ha qui pensa que tenen una setmana més vacances amb aquest canvi.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: