El puzle de les hores

ser pare o mare, treballar i no morir en l'intent

Horaris (ir)racionals?

Imagen 3Segons la Comisión Nacional para la Racionalización de los Horarios Españoles a l’estat espanyol treballem més hores però produïm menys i també estem al capdavant del fracàs escolar. Això s’analitza des del punt de vista dels nostres horaris: anem a dormir més tard, dormim menys i esmorzem menys, fem llargues pauses a la feina per dinar que s’han de compensar allargant l’horari de treball a la tarda, etc, etc… el que perjudica la conciliació de la vida familiar i laboral respecte altres països europeu. Us convido a descarregar-vos el vídeo que aquesta comissió ha penjat i que analitza aquests costums i els compara amb els horaris europeus. En aquest vídeo s’analitzen els horaris europeus: aspectes com que el dinar es fa de 12 a 13 h, el sopar a les 19 h, es va a dormir més d’hora…

Fa pocs dies un amic de Marsella m’ho ha confirmat: per exemple, diu que aquí, a la televisió, les notícies i la pel·lícula de la nit comencen molt tard, cosa que ens obliga a anar a dormir també més tard. En canvi, a França, la pel·lícula o la sèrie de la nit comença a les 9. El dinar es fa la 1 del migdia i tenen tot just una horeta per dinar, i pleguen més d’hora a la tarda… En són exemples comparatius d’aquestes distribucions dels temps que potser dificulten encara més la conciliació familiar i laboral a casa nostra. No serà una utopia fer aquests horaris aquí? el temps, i mai millor dit, ho demostrarà.

Anuncis

Single Post Navigation

2 thoughts on “Horaris (ir)racionals?

  1. Carles on said:

    És molt interessant aquest vídeo, però penso que mai es podrà aplicar a Espanya, més que una profunda transformació social caldria tota una revolució. Mireu: els mesos d’estiu, amb la calor que fa, renunciarem a la cerveseta de la tarda, a les terrasses fins que entri la nit? renunciarem al “tapeo” tan típic nostre? I, de fet, fugint d’aquesta part lúdica, caldria treballar primer amb els empresaris, ells són els primers que es pensen que has d’estar totes les hores (i si pot ser, més) a la feina, no s’acaben de creure això de la conciliació, el teletreball i altres temes que heu tocat en aquest bloc…. tant de bo que pugui ser una realitat aviat, però com en altres coses, anem molt endarrerits!

  2. marlobato on said:

    Gràcies, Carles, pel teu comentari. També ho veig difícil, però suposo que tots els canvis importants sempre són difícils. Crec que la quüestió és que algú ha de donar el primer pas i, en segon lloc, qui donarà aquest pas?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: