El puzle de les hores

ser pare o mare, treballar i no morir en l'intent

El debat dels horaris

Seguint amb el debat dels horaris espanyols i europeus, el Libro Blanco para la Racionalización de los horarios españoles y su normalización con los demás países europeos, editat per la Comisión Nacional para la Racionalización de los Horarios Españoles destaca que amb el canvi dels nostres horaris es guanyi en qualitat de vida i millori també la vida familiar.
Les propostes d’aquesta fundació toquen set punts importants, segons publica el diari 20 minutos a l’article ¿Debemos ajustar el horario español al del resto de Europa?. Aquests punts importants passen per la flexibilització dels horaris laborals, les jornades continuades, jornades a temps parcial i al teletreball. També hem de tenir en compte el nombre d’hores productives, no les de presència i altres com la llibertat dels horaris comercials.
Es destaca en aquest estudi, i com ja vaig apuntar al post anterior, que som els europeus que dormim menys, el que afecta a la producció i al nombre d’accidents, que la dona és la que surt pitjor de tota aquesta distribució horària ja que soporta una doble càrrega de treball i, amb tot plegat, la nostra jornada s’allarga gairebé a 13 hores de treball, per tant, es recomana reflexionar sobre el canvi del nostre horari oficial i adoptar el que per la situació geogràfica ens correspon.
De fet, i aquesta és ja una reflexió personal, les llargues jornades de treball (és a dir, la jornada “partida” amb llargues pauses per dinar) no són gaire compatibles amb la cura dels fills. La conseqüència sol ser allargar també els horaris dels fills amb múltiples activitats. La majoria de les empreses, al meu parer, confonen presència amb eficàcia i productivitat. Tot plegat, un puzle difícil de resoldre.

Anuncis

Single Post Navigation

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: