El puzle de les hores

ser pare o mare, treballar i no morir en l'intent

Conciliació i absentisme laboral

Sembla que la taxa d’absentisme es redueix fins a un 30% en les empreses que posen en marxa polítiques de conciliació de la vida personal i laboral, segons un estudi elaborat pel Departament de Treball de la Generalitat en col·laboració amb l’IESE, “Experiències en organització del temps de treball a les empreses de Catalunya”. L’estudi s’ha fet sobre un total de 600 empreses catalanes (500 grans empreses i 100 petites i mitjanes empreses) que han respost diferents qüestions sobre el nivell de conciliació de la vida laboral, personal i familiar.
Segons l’estudi, el 54% de les grans empreses analitzades tenen polítiques per facilitar la conciliació. Pel que fa a les petites i mitjanes empreses, un 47% comencen a tenir pautes de flexibilitat mantingudes en el temps. D’altra banda, també destaca la dada que les empreses que han adoptat canvis en l’organització del temps de treball han reduït la taxa d’absentisme fins a un 30 %, i els sectors que introdueixen més mesures per a una gestió del temps de treball que faciliti la conciliació de la vida personal i laboral són per ordre: telecomunicacions,serveis a clients, banca, finances i assegurances.
No cal dir, doncs, que això desmonta totalment els prejudicis de molts empresaris que pensen que les dones aprofiten el fet de tenir fills per “escaquejar-se” de les obligacions laborals. Un treballador-treballadora content, segons aquests elements, s’implica més en la feina. Es tracta d’apostar per la flexibilitat horària sense perdre la productivitat laboral. Us poso un gràfic de la nota de premsa del Departament de Treball amb les diferents polítiques de flexibilitat que apliquen les grans empreses estudiades.grafic flexibilitat horaris

Anuncis

Single Post Navigation

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: