El puzle de les hores

ser pare o mare, treballar i no morir en l'intent

‘Mataharis’ del dia a dia

Fa gairebé 2 mesos que tinc una miqueta abandonat el bloc, però ja se sap, les dificultats de voler fer-ho tot. És impossible, així que he decidit que mantinc el bloc, intentaré com a mínim tenir un escrit mensual. També tinc molt endarrerit l’apartat dels articles que han aparegut en premsa, a veure si mica en mica aconsegueixo penjar més enllaços. Perquè en aquests dos mesos la societat no ha canviat gaire, però sí que han anat apareixent notícies relacionades amb la conciliació.
I per què ‘Mataharis’? És que abans de l’estiu la Fundación Alares va lliurar els premis nacionals de conciliació, que convoca amb la idea de premiar la tasca que realitzen institucions, empreses, agents socials o mitjans de comunicació a favor de la conciliació de la vida laboral i familiar. Entre els guardonats d’enguany, hi ha una pel·lícula, ‘Mataharis’ dirigida per Icíar Bollaín. Per a mí és una gran directora. Relats com ‘Flores de otro mundo’ o ‘Te doy mis ojos’ són dues pel·lícules molt i molt interessants. Però a ‘Mataharis’ hi ha un retrat molt exacte del què passa quan ets mare i treballadora. És la història de tres dones detectius, una d’elles té dos fills petits. Les exigències d’una feina que té un gran pes vocacional i la dificultat d’equilibrar-ho amb la vida de parella i familiar són dos elements que segurament l’han fet guanyar aquest reconeixement de la Fundación Alares. Si no l’heu vista, la recomano. Tant és si la professió és detectiu, metge o dependenta. Les presses matinals, preparar les carmanyoles, trobar qui va buscar els nens a l’escola… una cursa d’obstacles en tota regla que més d’una (i d’un) trobarà familiar. Felicitats Íciar Bollaín per a regalar-nos aquestes bones estones.

Us deixo aquí l’enllaç d’una entrevista a la directora quan va estrenar ‘Mataharis’ i també el resum dels premis, per si voleu més informació

Anuncis

Single Post Navigation

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: