El puzle de les hores

ser pare o mare, treballar i no morir en l'intent

El comerç també pot conciliar

supermarket_trolleysAvui m’he trobat amb dos articles a la premsa que en parlen. Els horaris comercials són, segurament, dels més complicats a l’hora de voler compatibilitzar la vida familiar i laboral, sens dubte, i ja havíem posat algun exemple en aquest bloc. Per això me n’alegro molt d’haver llegit dues iniciatives que pretenen millorar les condicions de treballadors i treballadores dels comerços. Es tracta d’una prova pilot que ha posat en marxa la Diputació de Barcelona, d’una banda, i d’una altra prova pilot que ha endegat la patronal Pimec a Girona. Anem a pams.

A Rubí ha començat una prova pilot, que, si té èxit, s’implantarà a altres poblacions. Ho he llegit al diari El Punt: la regidoria de Comerç de la ciutat i la Diputació han aportat 8.000 euros per al projecte. Les tasques quotidianes familiars o de la llar es compliquen amb els horaris comercials i aquesta iniciativa vol ajudar amb el lliurament d’uns xecs que es poden bescanviar per serveis i gestions a la carta.

Pel que fa a l’experiència gironina, es tracta de reorganitzar els horaris laborals, també als comerços, per a fer-los més racionals. Els establiments que se sumin a la prova, romandran oberts al migdia, o bé reduiran el temps de tancament en aquesta franja del dia i ho compensaran tancant abans per les tardes.

Tot sigui per millorar la conciliació familiar i laboral i per racionalitzar horaris. Mica en mica… diuen, no?

Anuncis

Single Post Navigation

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: