El puzle de les hores

ser pare o mare, treballar i no morir en l'intent

Avis cangurs, segona part

Fa uns mesos vaig escriure un post sobre els avis cangurs. Ara hi torno a parlar amb motiu de la presentació d’un estudi que han fet les professores de la Universidad Complutense Núria Badenes i María Teresa López. Segons el treball es desprén que els avis espanyols són els que dediquen més hores, de tota la Unió Europea, a la cura dels seus néts: una mitjana de 7 hores, ni més ni menys, davant les 5 hores que hi dediquen els avis de la resta de països europeus. Només amb aquesta xifra ja podem deduir les dificultats per a conciliar vida laboral i professional a casa nostra. L’estudi, Doble dependencia: abuelos que cuidan nietos en España, ha estat finalista dels Premis Caja Madrid d’Investigació Social 2009. (podeu mirar aquí alguns articles que en parlen d’aquest tema).

Altres aspectes que destaca l’estudi és que a l’Estat espanyol hi ha menys contractes a temps parcial que a la resta de la Unió Europea, o que un de cada quatre avis es veu obligat a fer de cangur dels seus néts. L’entrada de la dona al món laboral i la manca de serveis per a conciliar afavoreix aquesta situació. De fet, són avis que es van jubilar de la vida laboral però exerceixen una altra professió o, es que no és una feina a jornada complerta fer de cangurs dels nens, 5 o 7 hores diàries? (i sense retribució).
Les autores de l’estudi apunten, finalment, que aquest model no serà sostenible en un futur, i que les solucions passen per més flexibilitat horària, teletreball, més places a escoles bressol i ajudes a domicili.
Us deixo, finalment, un vídeo sobre avis cangurs a l’estiu.

Anuncis

Single Post Navigation

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: