El puzle de les hores

ser pare o mare, treballar i no morir en l'intent

Les empreses que implanten mesures de conciliació pateixen menys absentisme laboral

I no ho dic jo, ho diuen els estudis i també els resultats de la prova pilot que la Generalitat de Catalunya ha estat realitzant a empreses de Rubí i Barberà del Vallés. Un 69% de les empreses participants reconeixen que, tot i la situació econòmica, és bo implantar mesures de conciliació de la vida laboral i familiar, i el 73% assegura que aplicar-les els ha generat beneficis al seu negoci, a més, han vist que l’absentisme es redueix un 19% en aplicar aquestes mesures. Podria omplir aquest post amb xifres i xifres, però millor us deixo l’enllaç amb la informació que facilita la Generalitat, d’una banda, i la valoració que fa l’alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, d’una altra, perquè amplieu la informació.
Només un parell d’apreciacions: això demostra el que de tant en tant es publica en aquest bloc i en d’altres mitjans de comunicació: les mesures de conciliació són beneficioses tant per l’empresa com per al treballador, es millora en productivitat i en rendiment, milloren les relacions familiars i la cura dels infants, i es redueix l’absentisme laboral. En segon lloc, la implantació de polítiques d’igualtat i de conciliació familiar i laboral ajuden a atraure i retenir talent. Més informació també a www.rubi.cat

Vull acabar aquest post esmentant el dia d’avui: 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Ha estat un dia que ha posat a prova les possibilitats de conciliació de cadascú. Hem passat el dia amb un ull a la feina i l’altre al cel, veient que la neu cada cop era més densa… en fi, que s’han suspès les classes aquesta tarda i demà tampoc hi haurà escola a moltes poblacions: Imaginació al poder!

Anuncis

Single Post Navigation

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: