El puzle de les hores

ser pare o mare, treballar i no morir en l'intent

81 dies per endavant

aula buidaJa ha acabat el curs escolar, les aules s’han quedat totalment buides i silencioses, i tenim tots plegats 81 dies per endavant. Els nostres fills, escolars, avui han sortit de les escoles arrossegant motxilles, carpetes, les notes, i els deures que hauran de fer durant l’estiu per no perdre el fil. I porten moltes, moltes ganes de jugar, de sortir, d’anar a la piscina, a la platja… I els pares i mares? doncs avui tenim per danvant nostre un període de 81 dies (sí, els he comptat) durant els quals els ritmes es veuran alterats. I tothom, qui més qui menys, ja ha planificat el que farà les pròximes setmanes fins que arribin les esperades vacances dels adults.

Mentre a la feina no gaudim de les vacances, els tempus canvien. S’allarguen els horaris per la tarda, fa bon temps i el dia és llarg. Surts ràpid de la feina per recollir la criatura del casal i passar una estona junts. Tot dependrà de la flexibilitat horària que permetin els llocs de treball.

La pregunta és: què fem amb els nostres fills mentrestant? S’obre un gran ventall de possibilitats:

1- Casals: n’hi ha de tota mena, a les escoles, organitzats per les ampas o no, campus esportius, colònies d’estiu, i de tots els preus i amb diferents horaris: amb acollida matinal, amb menjador, amb horari també de tarda…. És clar que dependrà i molt de les butxaques que, malauradament, no estan passant una etapa de vaques grosses.

2- Famílies: ai! sense el suport d’avis, tiets i altres familiars no sé que fariem, oi? Hi ha molts casos en què el suport familiar ajuda durant part d’aquestes vacances escolars i compensa la manca de conciliació familiar i laboral durant, per exemple, aquests mesos estiuencs.

3- Enviar al nen/nena al poble amb avis o tiets, per exemple, fins l’arribada de les vacances dels pares: conec algunes famílies que tenen aquesta possibilitat i que és enviar al fill a casa de familiars durant algunes setmanes, és com anar de colònies, però amb els avis.

Hi ha d’altres combinacions, això depen ja de les característiques familiars, de les disposicions horàries a les feines, de les possibilitats de combinar-s’ho entre els adults, jo què sé, cadascú s’ho organitza com pot. En qualsevol cas, no hi ha volta de full: tenim per endavant 81 dies. A la tornada ja ens trobarem de nou amb els llibres, la nova organització, i el nou horari escolar.

De moment, però, bones vacances!

Anuncis

Single Post Navigation

One thought on “81 dies per endavant

  1. 80,79,78,77….. y contando,,,
    buenas vacaciones, nos vemos a la vuelta,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: