El puzle de les hores

ser pare o mare, treballar i no morir en l'intent

Flexibilitat horària i teletreball, mesures de conciliació ‘low cost’

Davant una crisi interminable, terrible i mai vista, com es diu a tots els àmbits i com molt bé podem comprovar dia a dia, moltes empreses es tanquen en banda a l’hora d’establir noves mesures que facilitin la conciliació de la vida familiar i laboral. És temps de crisi, ja ho sabem, però són moltes les veus que s’alcen en favor de millores al respecte. Des d’octubre les xarxes recullen un moviment que està fent molt soroll, Conciliación Real Ya, i que va guanyant seguidors. En pocs dies, les xarxes socials es van omplir de seguidors i ja existeix un web i un bloc, a més dels perfils de facebook i twitter. Entre les propostes d’aquest moviment s’inclouen mesures de flexibilització d’horaris laborals, teletreball, treball per objectius i jornades intensives.

Al llarg dels tres anys de funcionament del bloc El Puzzle de les hores són temes que han sortit en diverses ocasions, són mesures en tot cas de baix cost per a les empreses, ja que es garanteix el funcionament de la mateixa: (veieu l’article “Conciliació i productivitat, és possible?“) i la motivació d’empleats/empleades. Amb la flexibilitat horària, amb la racionalització dels horaris, s’aconsegueix tenir treballadors més productius i així ho demostren estudis arreu d’Europa.

I no m’allargaré més, sinó que us deixo uns vídeos molt il·lustratius sobre aquest tema, són notícies que recullen a diversos estudis la preferència de la flexibilitat horària per part dels treballadors:

També, segons un altre estudi, 7 de cada 10 treballadors consideren molt positiu reduir l’hora de dinar per arribar abans a casa (per conciliar):

Segurament són mesures, així com la possibilitat de teletreballar en determinades circumstàncies, de baix cost per a les empreses i de grans beneficis per a tots.

Anuncis

Single Post Navigation

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: