El puzle de les hores

ser pare o mare, treballar i no morir en l'intent

Articles sobre conciliació 2009

10 de desembre de 2009: El 75% de las trabajadoras ha tenido problemas laborales por su maternidad, diari 20 minutos.
29 d’octubre de 2009: a el diari PúblicoLos abuelos españoles, los que más tiempo dedican al ciudado de los nietos“. Diari ADN: “Abuelos canguro“. Diari Qué es: “Los abuelos españoles, a la cabeza de Europa en horas cuidando de los nietos“. Diari El Mundo: “España tiene menos abuelos ‘canguros’ pero más dedicados“.
• 6 d’octubre de 2009. A El Periódico de Catalunya, un reportatge de com és de necessari un canvi en els nostres horaris per aconseguir una millor organització social: La llarga jornada laboral dificulta al màxim les gestions domèstiques.
5 d’octubre de 2009: “La conciliació laboral i familiar s’erigeix en antídot de la crisi” a El Periódico de Catalunya. Un article sobre com és possible per a una empresa ser familiarment responsable i, al mateix temps, productiva.
17 de juny de 2009: Entrevista amb Ignacio Buqueras, cap visible de la Comisión Nacional para la Racionalización de los Horarios al diari ABC: «Si los abuelos se pusieran en huelga, España se paralizaría»
20 d’abril de 2009: La Eurocámara propone una baja por maternidad de 20 semanas, a El País. A Europa les baixes de maternitat oscil·len entre 14 i 28 setmanes, nosaltres en tenim 16.
26 de març de 2009: Deixo aqui una fotonotícia de El País: Diputada y madre a la vez on es mostra una eurodiputada danesa que assisteix a una votació amb el seu nadó.

25 de març de 2009 a Expansión.com; La conciliación, más eficaz que el INEM
El mateix tema es tracta al diari 20 minutos: El 35% de los profesionales no trabaja por no poder conciliar su vida laboral y personal
Interessants tots dos!

• 5 de març de 2009
Començo per posar un article d’avui a El País, “Los españoles quieren educación obligatoria desde los 3 años” on, segons l’enquesta del CIS sobre educació i infància, el 51,7% dels enquestats vol que l’educació obligatòria comenci als 3 anys. També el 52,7% opina que les administracions haurien de facilitar mesures perquè pares i mares puguin conciliar, és a dir, més mesures per tenir cura dels nens abans que més escoles per a petits.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: